Tips voor de perfecte kaasschotel

Ben je op zoek naar inspiratie om een smaakvolle kaasschotel samen te stellen voor de feestdagen, maar voel je je een beetje overweldigd door de keuzes? Geen zorgen, we hebben een aantal handige richtlijnen om je op weg te helpen bij het creëren van de perfecte kaaservaring voor jou en je gasten.

Hoeveel moet ik serveren? 

Als richtlijn kun je 200 g kaas per persoon rekenen voor een kaasschotel als hoofdmaaltijd en 100 g kaas per persoon als dessert. Als je kaas serveert bij een broodmaaltijd, houd dan een hoeveelheid aan van 20 g kaas per stuk brood.

Welke kazen moet ik serveren? 

Breng variatie in je kaasschotel door kazen te kiezen uit verschillende kaasfamilies. Denk aan:

  1. witschimmelkaas, zoals Brie de Meaux

  2. blauwschimmelkaas, zoals Stilton of Pas de Bleu

  3. roodschimmelkaas, zoals Reblochon

  4. harde kaas, zoals Comté

  5. geitenkaas, zoals Florence, Aurélie, Kamiel, … ; 

  6. schapenkaas, zoals Manchego.


En vergeet niet, hoe meer geitenkaas van Karditsel je toevoegt, hoe meer je kaasschotel in de smaak zal vallen 😉. 

Fijne feesten!

Vorige
Vorige

Geiten met slimme eetgewoonten

Volgende
Volgende

Karditsel feestkaasjes