Bezoek Kaasmakerij Karditsel en ontdek het verhaal achter onze ambachtelijke geitenkazen
Altijd al willen weten hoe onze heerlijke geitenkaas wordt gemaakt? Tijdens een rondleiding bij Kaasmakerij Karditsel krijg je een exclusief kijkje achter de schermen. Boer Koen neemt je mee langs het volledige proces en we sluiten af met een heerlijke proeverij.
Aurélie in 7 stappen
Benieuwd hoe we biologische geitenmelk omzetten naar Aurélie, ons heerlijk gerijpt geitenrolletje? In 7 stappen leggen we uit hoe die geitenkaas van het type St. Maure-de-Touraine tot stand komt.
Kom meer te weten over onze geitenkudde: een mix van erfgoed en innovatie
Zonder de biologische geitenmelk van onze boerderij zouden onze heerlijke Karditsel kaasjes niet bestaan. Boer Koen vertelt over zijn geitenkudde met zeldzame Belgische rassen zoals de Vlaamse en Kempense geiten tot meer eigentijdse varianten zoals de Belgische hertegeit en de Anglo-Nubische geit. Ontdek hun unieke kenmerken, verhalen en de rol die ze al eeuwenlang vervullen.
Geiten met slimme eetgewoonten
Na veel zenuwachtig getrappel was het in het najaar van 2023 eindelijk zover: onze geiten konden kennismaken met hun gloednieuwe voederautomaat. Die levert porties die exact zijn afgestemd op hun individuele behoeften. Hier lees je hoe dit precies in zijn werk gaat.
Tips voor de perfecte kaasschotel
Ben je op zoek naar inspiratie om een smaakvolle kaasschotel samen te stellen voor de feestdagen, maar voel je je een beetje overweldigd door de keuzes? We helpen je graag met enkele tips!
Karditsel feestkaasjes
Ben jij ook al volop bezig met het plannen van de eindejaarsfeesten? Karditsel maakt dit jaar weer enkele heerlijke feestkaasjes die niet mogen ontbreken op jullie feesttafel!
Kamiel in 5 stappen
Benieuwd hoe we biologische geitenmelk omzetten naar Kamiel, ons friszure geitenkaasje met prachtige geotrichum korst? Stapsgewijs laten we je zien hoe hij wordt gemaakt en hoe hij precies aan zijn asgrijze jasje komt.
Maak kennis met onze kaasmakers
Sinds de oprichting van onze kaasmakerij kwamen er druppelsgewijs een aantal gedreven kaasmakers bij. We stellen ze graag een voor een aan jullie voor.
Een nieuw hoofdstuk
Na 7 jaar staat kaasmakerij Karditsel stevig op de rails en is de tijd aangebroken dat kaasmakers Giedo en Magda de spreekwoordelijke fakkel overdragen aan het huidige team van kaasmakers.
Een boek over echte kaas
Wie Giedo De Snijder een beetje kent, weet dat hij niet alleen een meesterkaasmaker is maar ook een meesterlijke schrijver. Het moest er dus ooit van komen dat hij een boek zou maken over zijn grote passie: rauwmelkse hoevekazen. Die passie deelt hij met vermaard kaasaffineur Frédéric Van Tricht en dus schreven ze samen een boek over de crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen.
Jobstudenten gezocht voor juli en augustus
We zijn op zoek naar jobstudenten die graag de handen uit de mouwen steken en ambachtelijke kaas willen leren maken tijdens de maanden juli én augustus …
Kom jij ons team versterken?
Open vacature bij Kaasmakerij Karditsel in Lummen: we zijn op zoek naar een nieuwe medewerker.
Karditsel blaast 7 kaarsen uit
Op 10 maart 2015 ging Karditsel van start en verwerkten Giedo en Magda de eerste geitenmelk van de nabijgelegen boerderij ‘t Goerenhof. Een moedig avontuur ging van start maar de beginperiode was allesbehalve eenvoudig. 7 jaar later kunnen we tevreden terugblikken.
Karditsel in de gouden gids van culinaire ambachten
Ben je op zoek naar een lekker lokaal product? Ga dan eens kijken op Terroir.be. Je vindt er een selectie hoogwaardige culinaire producten die op kleine schaal in België worden gemaakt. Ook Karditsel staat op de site.
10 heerlijke recepten met geitenkaas
Heb je zin in geitenkaas, maar wil je er iets meer mee doen dan het op je brood smeren? Wij inspireren je graag met 10 heerlijke gerechten. Van een salade, een soep of een quiche tot een volledig menu en een dessert: geitenkaas van Karditsel past in de meest diverse gerechten.
Florence in 8 stappen
Vraag je je wel eens af hoe we biologische geitenmelk omzetten naar onze heerlijke, rauwmelkse geitenbrie met de naam Florence? We vertellen het je graag in 8 stappen
Rauwe melk … Gezond?
Is rauwe melk gezond? Die vraag krijg ik regelmatig. Ik schreef al eens een stuk over de gezondheidsaspecten van rauwmelkse kaas. Maar hoe zit het met rauwe, volle melk?
Kato wint goud op Fromagora
Tot onze grote vreugde heeft ons Kato GOUD gewonnen op Fromagora 2019 in de Europese categorie fromages de chèvre fermiers à coagulation lactique.
Karditsel in Libelle Lekker
In hun rubriek ‘Met liefde gemaakt’ bracht Libelle Lekker het verhaal van onze kaasmakerij. Over hoe we in 1981 van start gingen met onze eerste geit Bella, waarom we begin jaren 90 al onze geiten verkochten en ons volledig zijn gaan toeleggen op het maken van geitenkaas …
Corneel te gast bij de RTBF
Onze Corneel was te gast bij de RTBF naar aanleiding van de medaille die hij won op de Farm Cheese Awards. Carlo de Pascale besprak onze kardoenkaas uitvoerig en liet de andere gasten proeven.