Kaas maken Maarten Deckers Kaas maken Maarten Deckers

Aurélie in 7 stappen

Benieuwd hoe we biologische geitenmelk omzetten naar Aurélie, ons heerlijk gerijpt geitenrolletje? In 7 stappen leggen we uit hoe die geitenkaas van het type St. Maure-de-Touraine tot stand komt.

Meer lezen
Boerderij Maarten Deckers Boerderij Maarten Deckers

Kom meer te weten over onze geitenkudde: een mix van erfgoed en innovatie

Zonder de biologische geitenmelk van onze boerderij zouden onze heerlijke Karditsel kaasjes niet bestaan. Boer Koen vertelt over zijn geitenkudde met zeldzame Belgische rassen zoals de Vlaamse en Kempense geiten tot meer eigentijdse varianten zoals de Belgische hertegeit en de Anglo-Nubische geit. Ontdek hun unieke kenmerken, verhalen en de rol die ze al eeuwenlang vervullen.

Meer lezen
Boerderij Maarten Deckers Boerderij Maarten Deckers

Geiten met slimme eetgewoonten

Na veel zenuwachtig getrappel was het in het najaar van 2023 eindelijk zover: onze geiten konden kennismaken met hun gloednieuwe voederautomaat. Die levert porties die exact zijn afgestemd op hun individuele behoeften. Hier lees je hoe dit precies in zijn werk gaat.

Meer lezen
Maarten Deckers Maarten Deckers

Tips voor de perfecte kaasschotel

Ben je op zoek naar inspiratie om een smaakvolle kaasschotel samen te stellen voor de feestdagen, maar voel je je een beetje overweldigd door de keuzes? We helpen je graag met enkele tips!

Meer lezen
Maarten Deckers Maarten Deckers

Karditsel feestkaasjes

Ben jij ook al volop bezig met het plannen van de eindejaarsfeesten? Karditsel maakt dit jaar weer enkele heerlijke feestkaasjes die niet mogen ontbreken op jullie feesttafel!

Meer lezen
Kaas maken Maarten Deckers Kaas maken Maarten Deckers

Kamiel in 5 stappen

Benieuwd hoe we biologische geitenmelk omzetten naar Kamiel, ons friszure geitenkaasje met prachtige geotrichum korst? Stapsgewijs laten we je zien hoe hij wordt gemaakt en hoe hij precies aan zijn asgrijze jasje komt.

Meer lezen
Nieuws Maarten Deckers Nieuws Maarten Deckers

Een nieuw hoofdstuk

Na 7 jaar staat kaasmakerij Karditsel stevig op de rails en is de tijd aangebroken dat kaasmakers Giedo en Magda de spreekwoordelijke fakkel overdragen aan het huidige team van kaasmakers.

Meer lezen
Rauwmelkse kaas Maarten Deckers Rauwmelkse kaas Maarten Deckers

Een boek over echte kaas

Wie Giedo De Snijder een beetje kent, weet dat hij niet alleen een meesterkaasmaker is maar ook een meesterlijke schrijver. Het moest er dus ooit van komen dat hij een boek zou maken over zijn grote passie: rauwmelkse hoevekazen. Die passie deelt hij met vermaard kaasaffineur Frédéric Van Tricht en dus schreven ze samen een boek over de crème de la crème van de rauwmelkse wereldkazen.

Meer lezen
Kaas maken Maarten Deckers Kaas maken Maarten Deckers

Florence in 8 stappen

Vraag je je wel eens af hoe we biologische geitenmelk omzetten naar onze heerlijke, rauwmelkse geitenbrie met de naam Florence? We vertellen het je graag in 8 stappen

Meer lezen
Karditsel in de media Maarten Deckers Karditsel in de media Maarten Deckers

Karditsel in Libelle Lekker

In hun rubriek ‘Met liefde gemaakt’ bracht Libelle Lekker het verhaal van onze kaasmakerij. Over hoe we in 1981 van start gingen met onze eerste geit Bella, waarom we begin jaren 90 al onze geiten verkochten en ons volledig zijn gaan toeleggen op het maken van geitenkaas …

Meer lezen