MAAK KENNIS MET DE KARDITSEL FAMILIE
Karditsel is een familie, een warm en fraai gezelschap waar je graag mee aan tafel zit. Want samen geven ze blijk van goede smaak en groot appetijt. Goed en gezond eten, het liefst uit de buurt, daar zijn ze op verlekkerd. Op het eerste zicht lijken ze niet echt op elkaar, maar als je ze wat beter leert kennen, merk je dat ze uit hetzelfde hout gesneden zijn. Hout dat op natuurlijke wijze met tijd en zorg kon groeien en rijpen.

-
Aurélie
Winnaar Best Belgian Raw Milk Cheese
Winnaar Biocaseus 2017Gerijpt geitenrolletje, van het type St. Maure-de-Touraine, met een mooi geotrichumkorstje. Aurélie wordt droger en kleiner bij het ouder worden, maar wint aan karakter en smaakrijkdom.
Mild, gerijpt geitenrolletje
-
Rosalie
Met haar avondlijke zonnegloed geeft ze extra kleur en diepgang aan de Karditsel familie. Ze staat graag in de kijker met haar warm gekleurde geotrichumkorst en kan iedereen bekoren met haar friszure smaak.
Mild & friszuur
-
Kamiel
Door zijn asgrijze geotrichumkorstje lijkt Kamiel misschien de oudste van de Karditsel familie, maar onder zijn gerimpelde velletje toont hij zijn ware aard: pure zachtheid en een friszure smaak.
Mild & friszuur
-
Florence
– Natuur –
Een romige, handgeschepte geitenbrie met een mooie witschimmelkorst. De moederkloek van de Karditsel familie, zacht van smaak aan het begin van de rijping en karaktervol in een latere fase.
Romige geitenbrie
-
Florence Provençale
– Met Provençaalse kruiden –
Een romige, handgeschepte geitenbrie met een fijn laagje provençaalse kruiden net onder de witschimmelkorst dat zorgt voor een subtiel zuiders cachet en de smaak van gehooide kruiden.
Kruidige geitenbrie
-
Florence Maritime
– Met zeewier –
Een handgeschepte geitenbrie met een fijn laagje gedroogd zeewier net onder de witschimmelkorst dat zorgt voor een subtiel Oosters tintje en een ziltige toets op een bedje van veredelde romigheid.
Ziltige geitenbrie
-
Virginie
Een verrukkelijk, vers geitenkaasje dat volgens de traditionele methode met een pollepel (louche) in de kaasvorm wordt geschept. Romig, puur van smaak en geschikt voor warme en koude bereidingen.
Vers, romig & puur
-
Cyriel
2de plaats Biocaseus 2017
Cyriel is een prachtig gerijpt kaasje met een witschimmelkorst en milde smaak. Net als de Morbier uit de Jura bevat hij midden in het zuivel een fijn laagje voedingshoutskool (cendre).
Milde witschimmel met aslaagje
-
Mathilde
Mooi gerijpt met een subtiel geotrichumkorstje dat smelt in de mond. In het midden zit een laagje vijgenconfituur verstopt dat het zuivel subtiel doordringt met de smaak van zoete vijg.
Subtiel zoet vijgenkaasje
-
Désiree
Een gerijpt geotrichumkaasje, van het type St. Marcellin, met een typisch gelige en rimpelige korst. Désiree leent zich uitermate voor warme toepassingen of als snoepje voor of na de maaltijd.
Mild & mooi gerijpt
-
Basiel
Een vers, romig en smeerbaar geitenkaasje. Puur natuur of omgeven door gedroogde kruiden, peper of vijgen. Sowieso altijd verrassend en verfrissend.
Vers, romig & smeerbaar
-
Florette
Een aanlokkelijk en fris kaasje dat door haar dunne laagje honing rond de korst en de mix van kleurrijke, eetbare bloemblaadjes daar bovenop meteen in het oog springt op iedere kaasschotel.
Zoet, fris & kleurrijk
(Enkel verkrijgbaar tijdens de lente en zomer)

Kan je niet wachten om je tanden in onze kazen te zetten?
Tijdelijk niet meer verkrijgbaar
-
Corneel
Bronzen medaillewinnaar Farm Cheese Awards & winnaar innovatie-award provincie Limburg
Corneel is plantaardig gestremd met de werkzame bestanddelen uit de kardoenplant. Deze kardoenkaas met gewassen korst en karaktervolle smaak is een verrassende grand cru de fromage.
Karaktervolle kardoenkaas
-
Paulette
Paulette is een zachte geitenkaas met een fijn gerijpt wit korstje dat het romig zuivel weet te bedwingen. Het zuivel smelt dan ook als boter in de mond.
Mild & romig
-
Maurice
Maurice is een vers geitenrolletje van het type St. Maure-de-Touraine. Zuiver van smaak en makkelijk individueel te portioneren. Maurice blijft vast bij het opwarmen en is ideaal voor bereidingen.
Romig, vers & puur