De kunst van kaas

België – het nieuwe kaasland. Gedaan met le petit Belge! Met veel liefde en passie produceren Belgische kaasmakers zeer diverse topproducten met verfijnde smaken. Herve van Le Vieux Moulin, Drie Mussen, Grevenbroecker van Catharinadal, Corneel, Cabricharme, Le Rompî,… prachtige Belgische kazen waar we trots op mogen zijn.

Ann Keymeulen, kaasmeester pur sang, brengt in De Kunst van kaas veertig Belgische kaasmakers voor het voetlicht. Ze trok naar abdijen, kaasboerderijen en zelfs een gevangenis om er het productieproces te bekijken en te proeven van het leven als kaasmaker. Ze vond gepassioneerde kaasmakers die elk hun eigen verhaal vertellen.

Karditsel werd met twee van haar kazen, namelijk Florence en Corneel, opgenomen in het boek.
De kunst van kaas werd uitgegeven door het Davidsfonds.

 

De kunst van kaas - Ann Keymeulen

Vorige
Vorige

Aurélie en Cyriel vallen in de prijzen

Volgende
Volgende

Waarom is er in de winter minder geitenkaas?