Maak kennis met onze kaasmakers

Oprichters Magda Bauweleers & Giedo De Snijder

VELE HANDEN MAKEN LICHT(ER) WERK

Deze foto werd in 2015 genomen, toen Giedo & Magda met hun tweetjes van start gingen met Karditsel. Ondanks hun 35 jaar ervaring als kaasmakers en zaakvoerders was dat geen evidente keuze. Hun dagen waren lang en zwaar. Gelukkig vielen hun geitenkazen opnieuw in de smaak en kwam er ruimte om nieuwe kaasmakers aan te nemen en op te leiden. Sindsdien kwamen er druppelsgewijs een aantal gedreven kaasmakers bij! We stellen ze graag een voor een aan jullie voor.


Kaasmaker Pepijn

Pepijn

Na oprichters/ouders Giedo & Magda heeft Pepijn al de langste staat van dienst bij Karditsel. Als biomedisch wetenschapper heeft hij alles in huis om de kwaliteit van onze kazen te bewaken en verder te verbeteren. Naast ambachtelijk kaasmaken is Pepijn ook geboeid door duurzame landbouw en houtbewerking en is hij vader van drie kinderen.

Shana

Shana werkt sinds oktober 2017 als kaasmaakster bij Karditsel. Als Giedo & Magda niet in de kaasmakerij zijn, voert ze samen met Pepijn de leiding over de productie. Dat doet ze met oog voor detail en veel verantwoordelijkheidszin. Daarnaast beheerst ze het inzouten van de kazen als geen ander. Ze staat heel milieubewust in het leven en is moeder van twee.

 

Katrien

In het voorjaar van 2019 verliet Katrien haar job in de sociale sector (De Winning) om zich toe te leggen op het maken van ambachtelijke kazen. Dat doet ze dan ook zeer nauwgezet en grondig. De huisverkoop op zaterdag is haar ding. Daarnaast beheert ze ook onze stock. Het is fijn haar elke dag goedlachs te zien binnen huppelen. Ballet is namelijk haar passie en ze geeft daarin ook les samen met haar moeder.

Michelle

In het voorjaar van 2019 gaf Michelle haar job als laborante op en startte ze als kaasmaakster in onze kaasmakerij. Ze koos bewust voor deze nieuwe uitdaging omdat ze graag terug met haar handen wilde werken en het resultaat wilde zien van haar arbeid. Ze fietst nu dagelijks een heel eind, door weer en wind, om zich toe te leggen op het maken van onze ambachtelijke geitenkazen. Ze is ook in opleiding om de productie van Paulette volledig voor haar rekening te nemen.

 

Marieke

Marieke begon in april 2022 bij Karditsel te werken, omdat ze graag met een ambachtelijk product wilde werken. Net als de andere collega’s is ze graag fysiek bezig en naast het werk doet ze aan voetbal en padel. Als mama van twee zonen is Marieke ook een echt gezinsmens en samen trekken ze er geregeld op uit met hun mobil home. Verder zorgt ze ook voor de bijen in de tuin van haar ouders.

Vanda

Vanda is een echte globetrotter. Voor ze in België neerstreek voor de liefde, woonde ze al in Brazilië, Australië, Italië en Londen. Ze is avontuurlijk en vertelt graag de wildste verhalen over haar jeugdjaren in de regenwouden van Brazilië. Naast reizen heeft ze ook een passie voor wijn en lekker eten. Ze is opgeleid tot kok en steekt na het kaasmaken ook een handje toe in het Limburgs Wijnhuis, de wijnhandel van haar man. Samen hebben ze twee kindjes.

 

Inka

Inka is een grote dierenvriend en woont naar eigen zeggen op een halve kinderboerderij. Ze vindt het heerlijk om ‘s morgens eerst begroet te worden door onze geitjes en vervolgens kaas te maken van hun melk. Ze koos bewust voor onze kleinschalige, artisanale kaasmakerij en werkt graag met haar handen. Ze is creatief, tuiniert graag en maakt graag natuurwandelingen met haar honden en twee schatten van kinderen.

Tom, koen & Liesbeth

Nadat ze Karditsel stevig op de rails hadden gezet, droegen Giedo & Magda in 2022 hun kaasmakerij over aan het huidige team van kaasmakers. Naast geitenboer Koen (links op de foto), die al van in het begin betrokken is bij Karditsel, zijn ook zijn broer Tom als zaakvoerder en schoonzus Liesbeth als administratief medewerker aan boord gestapt. Samen leiden ze de kaasmakerij verder in goede banen.

 
Vorige
Vorige

Kamiel in 5 stappen

Volgende
Volgende

Een nieuw hoofdstuk