Corneel wint brons op de Farm Cheese Awards
Tijdens de eerste Farm Cheese Awards, een internationale kaaswedstrijd voor hoeveproducenten die rauwmelks verwerken en geen gebruik maken van genetisch gemanipuleerde organismen, won onze Corneel brons.
Chef Dominique Vreven kookt met Corneel
Voor Fence Tuinmagazine bereidde chef-kok Dominique Vreven (Restaurant 't Vlierhof) een heerlijk recept met oa. kardoenstengels en onze Corneel. Een ideale combinatie, want onze Corneel is zuiver gestremd met de werkzame bestanddelen uit de kardoenplant!
Karditsel in ‘Fromages d'artisans en Belgique’
'Excellence chevrière': dat is het verdict van meester affineur Julien Hazard en journalist Michel Verlinden in hun pas verschenen boek 'Fromages d'artisans en Belgique'.
Erkenning van Handmade in Belgium
Met het authenticiteitslabel HANDMADE IN BELGIUM wil UNIZO de makers van authentieke en ambachtelijke kwaliteitsproducten in de kijker zetten omdat hun producten vandaag de dag het verschil maken voor de moderne consument. We zijn trots om te kunnen zeggen dat ook Karditsel recent die erkenning kreeg …
Karditsel te gast bij Jeroen Meus in Dagelijkse Kost
Jeroen Meus is fan van de kazen van Karditsel. Tijdens zijn tv-programma Dagelijkse Kost gebruikte hij al meermaals onze geitenkazen in een heerlijk gerecht.
Zeewier is supervoedsel
Japanners weten het al langer: zeewier is een delicatesse boordevol voedingsstoffen. Ze absorberen mineralen uit het zeewater die nodig zijn voor een optimale werking van het menselijk lichaam, zoals calcium, magnesium, natrium, fosfor, kalium, ijzer en jodium. Ze zijn ook een bron van vitamine A, C, E, en alle B-complex vitaminen.
Is rauwmelkse kaas gezond?
Onderzoekers van de Franse onderzoeksinstelling INRA (Institut de Recherche Agronomique) toonden in 2014 aan dat bacteriën aanwezig op de korst van rauwmelkse kazen beschermend werken tegen de groei van schadelijke organismen als Listeria monocytogenes.
Aurélie en Cyriel vallen in de prijzen
Afgelopen week mocht Karditsel de eerste en tweede prijs in de categorie gerijpte geitenkaas in ontvangst nemen. De prijs werd in Nürnberg uitgereikt door Biocaseus tijdens Biofach, de grootste biologische handelsbeurs van Europa.
De kunst van kaas
Karditsel werd met twee van haar kazen, namelijk Florence en Corneel, opgenomen in het nieuwe kaasboek ‘De Kunst van Kaas‘. Het boek werd eind oktober voorgesteld en kreeg als subtitel ‘40 Belgische kaasmakers en hun nalatenschap‘.
Waarom is er in de winter minder geitenkaas?
Van nature lammeren geiten in het voorjaar. Na het lammeren stijgt hun dagelijkse melkplas om in de zomer een piek te bereiken. Daarna zakt die in het najaar om in de winter zo goed als op te houden. Geitenmoeders staan immers de laatste twee maanden van hun dracht droog om voldoende reserve op te bouwen voor de ontwikkeling van hun lammeren.
Innovatie met kardoen
Hoe kan Kaasmakerij Karditsel zich in onze contreien in een vrij verzadigde kaasmarkt als nieuwe en kleine marktspeler met geitenkaas nog onderscheiden? Zeker niet door wat anderen al doen goedkoper te doen. Wij onderscheiden ons niet enkel door als hoeveproducent hoogwaardige kwaliteit te leveren, maar ook door het kaasproces zelf te innoveren …